Satsa på en bra dusch utomhus

Under sommaren så finns det inget bättre än att kunna duscha ute, i alla fall om det strålande väder. För att kunna göra det, så är det dock bra att ha en utedusch. Det för att slippa duscha under vattenslangen med kallt vatten. En av de vanligaste varianterna inom uteduschar, det är den soluppvärmda uteduschen. Denna utedusch är enkel att installera och att använda.

En soluppvärmd utedusch kopplas enkelt till din vattenslang eller trädgårdsslang. I duschen sedan finns det ett rör, som blir som en slags inbyggd varmvattenberedare kan man säga. När solen lyser på den, så värms vattnet i den upp. Den har även ett inbyggt blandningssystem så att du kan temperera duschvattnet. Tänk bara på att det är viktigt att du placerar denna utedusch i direkt solljus, så att vattnet kan värmas upp!

En utedusch som värmer upp vattnet med solen, den är inte till för att ta långa duschar i. En tank brukar räcka till att duscha två gånger, beroende på hur länge du står i duschen. Men det finns större storlekar på själva vattenberedaren, som gör att den räcker längre.

Tänk på detta

En utedusch med solvärme är inte tänkt att vara en permanent dusch, utan mer som en extradusch att ha ute på sommaren, eller vid sommarstugan. Den bör ställas på plan mark, samt att det gärna får vara något du kan stå på. Det kan vara en trätrall eller att du lägger stenplattor. Du kan även gjuta en mindre betongplatta. Det är dumt att stå rakt i gräset, eller på backen, för det kommer snart bli lerigt och otrevligt.

Om du vill ha avskildhet då du duschar, så kan det vara smart att investera i ett bra insynsskydd av något slag.

När hösten kommer, se till att tömma ur tanken från vatten samt ta in den. När frosten kommer kan den annars frysa sönder, då det alltid finns lite vatten kvar.