10 häftiga fakta om Nike Air Force 1 Sneakers

Nike Air Force 1 är en av de mest ikoniska sneakersen genom tiderna. AF-1 släpptes 1985 och har blivit en viktig del av sneakerkulturen, och det är inte utan anledning. Den innovativa designen har gjort den till en av de mest igenkännbara sneakersen någonsin. Nike Air Force 1 var efterföljaren till Nike Waffle Trainer, en uppdatering av Nike Waffle Racer från 1967. Sneakersen omdesignades av Michelle Smith, en amerikansk Nike-designer, som då var vice ordförande för design på Nike. AF-1 är en låg sneaker med en ovandel i nylon, en Waffle-sula och en tåhätta i gummi. Sneakersen släpptes 1985 i tre färgställningar: vit/blå, svart/grön och röd/vit. Skon blev populär efter att Michael Jordan bar dem under NBA All-Star Game 1991 i New York City. Faktum är att Nike aldrig har släppt Air Force 1 i en enda färgvariant igen. Här är några intressanta fakta om sneakern som du förmodligen inte visste.

Air Force 1-sneakers är uppkallade efter det amerikanska flygvapnet.

Air Force 1 fick sitt namn efter det amerikanska flygvapnet. Sneakersen var en hyllning till de män och kvinnor som tjänstgör i flygvapnet. Nike ville särskilt skapa en design som skulle visa respekt för dem som bär sin tjänst med stolthet varje dag.

Nikes designer skapade Air Force 1 och Waffle Trainer tillsammans.

Nike Air Force 1 var efterföljaren till Nike Waffle Trainer, en uppdatering av Nike Waffle Racer från 1967. Sneakersen omdesignades av Michelle Smith, en amerikansk Nike-designer, som då var vice ordförande för design på Nike.

Air Force 1 var Michael Jordans första signatursko.

Nike Air Force 1 var Michael Jordans första signatur sneaker. Därför är den ett måste för alla samlare.

Nike släppte Air Force 1 i tre olika färger 1985.

Nike släppte Air Force 1 i tre färgvarianter 1985. Det finns inga tvåfärgade versioner av sneakern ännu.

År 2007 släppte Nike Air Force 1 “Concord”.

År 2007 släppte Nike Air Force 1 “Concord”. Skorren hade en vit/grå och svart färg med en låg topp och en överdel av mocka i concord. Detta var också året då Nike introducerade Air Jordan 1 Low Concord, som hade samma design som den ursprungliga Nike Air Force 1 “Concord”.

Air Force 1 har återutgivits många gånger sedan dess.

Nike har återutgivit Air Force 1 många gånger sedan den första versionen 1985. Några av de mer anmärkningsvärda återutgivningarna är OG (originalguld), “Banned” och en specialutgåva för Michael Jordan och Kobe Bryant.

Nike Air Force 1 är en av de mest populära sneakersna och har inspirerat ännu fler skor.

Nike Air Force 1 är bland en av de mest populära sneakersen någonsin. Faktum är att dess popularitet är så stor att den har gett upphov till dussintals fler skor i sitt kölvatten.

Under sitt första år sålde sneakern över 12 miljoner par världen över.

Sedan AF-1 släpptes 1985 har det släppts över 10 olika färgställningar och över 50 olika modeller för män och kvinnor.

Slutsats

Oavsett om du letar efter en klassisk stil eller något mer futuristiskt är Nike Air Force 1 en av världens mest populära sneakers. Den har funnits sedan 1985 och har återutgivits många gånger sedan dess. Nike har också släppt många varianter av Air Force 1. Beroende på hur cool du vill vara kan du välja mellan den klassiska stilen eller något mer futuristiskt. Translated with