De vanligaste misstagen som förstör din bil

Att äga och underhålla en bil kan vara en dyr investering, och det är viktigt att ta hand om din bil för att förlänga dess livslängd. Tyvärr är det vanligt människor gör misstag som kan förstöra sin bil och leda till kostsamma reparationer. 

Vanliga misstag som du bör undvika: 

 1. Ignorera varningslampor på instrumentbrädan
  Varje gång en varningslampa lyser på instrumentbrädan betyder det att det finns ett problem som behöver åtgärdas. Att ignorera dessa varningar kan leda till allvarliga skador på bilen, och till och med orsaka en farlig situation på vägen.
 2. Inte följa serviceintervaller
  Att regelbundet genomföra service på din bil är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att hålla den i gott skick. Serviceintervaller finns i bilens handbok och bör följas för att byta ut viktiga delar som olja, luftfilter och tändstift. Ignorerar du dessa kan det leda till allvarliga problem med bilens motor och andra system.
 3. Kör med låg bränslenivå
  Många tycker om att köra med lite bensin i hopp om att spara pengar. Men det är en dålig idé eftersom det kan orsaka skador på bränslepumpen. Att köra med lite bensin ökar också risken för att din bil stannar mitt i vägen.
 4. Inte använda rätt bränsle
  För att din bil ska fungera måste du använda rätt typ av bränsle som rekommenderas av tillverkaren. Att använda fel typ av bränsle kan förstöra din motor. 
 5. Inte följa rätt däcktryck
  Att ha rätt däcktryck är viktigt både för din bil och din säkerhet. Om däcken har för lite eller för mycket lufttryck kan det orsaka slitage på däcken och minska bränsleekonomin.
 6. Köra på tom tank
  Att köra din bil på en tom oljetank kan orsaka allvarlig skada och slutligen förstöra motorn. Oljan smörjer in din motor och håller den i gott skick. Om du kör på en tom oljetank kan motorn överhettas och skadas permanent. 

Genom att undvika dessa vanliga misstag kan du hålla din bil i gott skick och minska kostnaderna för reparationerna. Men om olyckan är framme och du behöver pengar för att betala för reparationer eller underhåll kan du låna 100 000 kr utan säkerhet för att täcka kostnaderna. 

Det är viktigt att innan du tar ett lån för att täcka dina kostnader att du jämför lån så att du får marknadens billigaste ränta. Genom att fylla i en kostnadsfri ansökan får du över 39 olika erbjudande från marknadens bästa långivare.